TIETOA TERÄPISTEESTÄ

Hockey-Tuonnin entinen omistaja Juha Aalto perusti Teräpisteen syksyllä 2012. Juha rekrytoi ensitöikseen Tide Lehtosen Teräpisteen pääteroittajaksi. Kesällä 2017 Teräpiste siirtyi Tide Lehtosen omistukseen.


Teräpisteen omistaja Tide Lehtonen on monille pääkaupunkiseudun jääkiekkoharrastajille tuttu mies. Tide toimi 27 vuotta valmennuksen parissa monessa pääkaupunkiseudun kasvattajaseurassa niin valmentajana, kuin valmennuspäällikkönäkin. Teroitusmaailmaan Tide tutustui työskennellessään Hockey-Tuonnissa 2000-luvun alkupuolella. Hyvin nopeasti hän huomasi, että Suomessa ei kukaan koskaan ollut niin kiinnostunut teroituksesta, että olisi ottanut siitä oikeasti selvää. Miksi tehdään mitäkin ja miten se vaikuttaa luisteluun. Tide otti asioista selvää ja alkoi jakamaan tietoa asiakkaille. Samalla hän tietysti osasi auttaa asiakkaita oikeanlaisen muotoilun ja teroituksen löytämisessä. Maine levisi hyvin nopeasti ja Tide sai lempinimen "Teroitustieteiden Professori".

Sama uteliaisuus kuin aikoinaan teroituksissa ja muotoiluissa johti siihen, että Teräpiste oli ensimmäinen yritys Suomessa, joka pystyi korjaamaan rikkoontuneen hiilikuitumailan. Oli se sitten rikki varresta tai lavasta. Teräpiste toimii SRS mailankorjausjärjestelmän maahantuojana ja nykyään mailakorjauksia tehdäänkin jo monessa kaupungissa ympäri Suomen.

Maaliskuussa 2019 Teräpiste aloitti Bladetech terien Euroopan jakelijana.

Teräpisteen teroituksista, mailakorjauksista ja huoltotöistä vastaa pääosin Tide, Tepa ja Natu. Mukana myös Indrek (Viron edustus-/U20 maajoukkueen huoltaja).

SRS ja Bladetech tukku- ja seuramyynti: Tide Lehtonen tide@terapiste.fi


Suomen Teräpiste Oy
Talttakuja 6
00700 Helsinki
Y-tunnus: 2840773-4